HISTORIEN / Back,Larsen&Thrane 1985 - 2020
 
 
 

BLT har eksisteret siden 1985, og er i gang med sit 35. år

Trioen så dagens lys i Juni 1985, på spillestedet STEDET i Aalborg, og på det tidspunkt var der ikke mange, som dyrkede trioformen.
Morten Larsen havde i sin musikalske opvækst lyttet til navne som Hendrix, Rory Gallagher, Clapton, Page og Santana, og nu var tiden inde til at samle en trio, der spillede netop den klassiske triorock, som Cream, Zeppelin og Hendrix var eksponenter for.
Forud for BLT havde Morten kørt landet tyndt med div. poporkestre, og enkelte afstikkere til bl.a. Norge og England var det også blevet til. 
Klaus Thrane kom fra fusionsbandet COMA, og spillede endvidere med bl.a.. ACHE og PS12. Klaus havde faktisk en tætpakket kalender, og var meget benyttet, indtil han i 1987 blev fast medlem af Lilholt Band.
Michael Back var, og er, yngste mand i foretagendet, og havde netop afsluttet ungdomsbandet Boobs, bl.a. med Mikael K (Klondyke) og Henrik From (J.Madsen Band) Den kun 20 år gamle bassist kendte ikke mange af numrene, men tog udfordringen op, og fandt hurtigt ind i rollen.
I løbet af især de første år, var BLT et populært bud, og spillede rundt i landet på forskellige spillesteder. Et par festivaljobs blev det da også til, men de tre herrers respektive kalendere blev efterhånden så fyldte, at der blev længere mellem jobs med BLT.
Alligevel har BLT aldrig været opløst, men blot spillet ganske få årlige jobs, og de tre har på den måde holdt formen vedlige.
De seneste par år har BLT oplevet stor lokal succes, med totalt udsolgte koncerter på spillestedet FREDE i Aalborg, og en succesfuld optræden på Nibe, samt Den Blå Festival.Kontakt BLT  | company@live.dk